Про це і не тільки йшлося сьогодні на прес-конференції, на якій підсумували роботу копів за 100 днів. За цей період вони опрацювали майже 16 тисяч викликів, левова частка з яких стосувалася порушень на дорогах.

Немало й адмінматеріалів копи склали на водіїв, які не мали при собі усіх документів - це 1216 фактів. Відтак, нагадують водіям, що штраф за це порушення суттєвий. Також просять користуватися ременями безпеки та мотошоломами, бо за це порушення протягом 100-та днів вони склали 187 адмінматеріалів. З пішоходами, кажуть, вели здебільшого профілактичні бесіди. Втім, у випадках, де слово не допомагає, карали і каратимуть гривнею.

Не оминули увагою патрульні поліцейські і осіб, які порушували громадський порядок. Тим часом проти порушників закону, які вчиняли злісну непокору копам, жодного кримінального провадження не порушили. Не звільнили за цей час і жодного працівника патрульної поліції. Один лиш пішов за власним бажанням.

За сто днів роботи повноваження копів поширились за межі Рівного. Вони патрулюють трасу Київ-Чоп та чотири екіпажі нині у поліських районах. Зараз там є гостра потреба у підсиленні.

У наступному році планують добір у поліцію. Рівне рада обіцяє виділити кошти на 4 велопатрулі, ще на 8 просять забезпечення у Києві. Ці патрульні працюватимуть, здебільшого, у зонах відпочинку. А вже з дня на день у головному управлінні поліції обіцяють влаштувати експеримент: кілька нарядів поліції охорони та патрульної пересадять на мотоцикли, які лишились копам у спадок від ДАІ.