Після запуску чартерних рейсів на Анталію з рівненського аеропорту об’єктом зацікавилися низка перевізників, туроператорів і бізнесменів.

Так, представники польських авіаліній запропонували регулярний рейс до Любліна. Також відбулися перемовини з литовською та турецькою авіакомпаніями.

Важливим є розроблення стратегії розвитку аеропорту, яка передбачатиме комплексне довгострокове планування роботи летовища. Заклик до відродження Рівне нського аеропорту не залишив байдужими місцевих підприємців. Власне, тому вони і вирішили об’єднатися у громадську ініціативу, аби підтримати роботу обласної влади задля розвитку летовища.

«Вже зараз, завдяки підприємцям для аеровокзалу закуплено три кондиціонери, які встановлені у зоні очікування. Їхня загальна вартість становить понад 50 тисяч гривень. І це лише початок. Адже бізнесмени області і надалі планують допомагати аеропорту», - зазначив Олексій Муляренко.

Разом з цим, підприємці звернули увагу на те, що на злітній смузі аеропорту завузька рулійна доріжка, що використовується для наземних маневрів літака. Тому летовище не може приймати боїнги.

Відтак, голова ОДА Олексій Муляренко планує звернутися до депутатів обласної ради з ініціативою щодо виділення коштів на виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію рулійної доріжки.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.