Якщо хочеться порадувати дітей і при цьому бути впевненим, що ласощі не містять ніяких шкідливих добавок, спробуйте приготувати морозиво власноруч, тим більше, що це не займе багато вашого часу.

Для цього вам не знадобиться купувати спеціальну електромороженицю і витрачати свій час. Буде потрібно тільки наморозити побільше льоду з чистої води і купити натурального згущеного молока.

Беремо 200 мл згущеного молока і склянку натурального молока жирністю 3,2%. Запасіться двома пакетами (один повинен бути більше іншого) з герметичною застібкою. У маленький пакет виливайте згущенку, потім звичайне молоко, міцно закрийте.

Потім в більший пакет викладіть 1,5 кг льоду і додайте туди 150 г кухонної солі. Помістіть в нього і закритий маленький пакет з молоком, застебніть зовнішній пакет.



приготування домашнього морозива

Одягніть теплі рукавички і починайте енергійно струшувати пакет з усім вмістом. Під впливом солі лід починає танути, і ця реакція ще знижує температуру, що дозволить як слід заморозити молочну суміш. Буквально через три хвилини ви побачите у внутрішньому пакеті найсмачніше і натуральне морозиво!

Розкладіть його по формочках і прикрасьте сиропом, ягодами або тертим шоколадом з горіхами. Відмінні натуральні ласощі готові!

Джерело