На Пагорбі Слави рівняни могли помітити, що трава та зілля буйно проростали у швах між покладеними плитами, особливо густо на сходах та коло бордюр, куди рідше заходять відвідувачі. Попри видиму бездіяльність, Пагорб Слави впорядковують та окультурюють працівники Рівненського міського тресту зеленого господарства.

Майстер 2-ї бригади Галина Гостяєва розповіла, що працівники окроплюють територію гербіцидом – хімічним препаратом, який винищує небажану рослинність.

Гербіцид, як повідомила майстер, шкідливий не лише для тварин, але й для дітей та дорослих осіб. Однак територію, яку обробляють, огороджують і обов’язково слідкують, щоб люди не заходили у межі дії отрути. На запитання, коли працівники візьмуться окультурювати сходи, Галина Гостяєва відповісти не змогли, оскільки це залежить не від неї, а від керівництва.

Окрім обробки гербіцидом, працівники очищають від бур’янів клумби та висаджують квіти.

Роботи проводять на замовлення Управління житлово-комунального господарства міста Рівного.

«В нас є певна ділянка, не тільки на Пагорбі Слави, але й на Київській, біля 12-ї школи та на вулиці Гагаріна. Ми займаємось не тільки квітниками, клумбами, а також сміттям, гребінням листя, що скоро, восени, буде актуально. От така робота», - розповіла пані Галина.

pic

pic

pic