Заходи планують провести з 8 серпня до 12 вересня. Основними завданнями поліції на час місячника стануть налагодження співпраці з місцевою владою, превентивна робота і виявлення порушень на дорогах. За результатами місячника у МВС та Нацполіції вживатимуть заходів стосовно тих керівників, які ситуацію не виправлять.

Таке рішення було прийнято 2 серпня на відеоселекторній нараді у МВС Україні.

Учасники наради відзначили, що ситуація на шляхах України залишається складною. Зокрема, кількість ДТП, зареєстрованих з початку року, складає понад 84 тисячі дорожньо-транспортних пригод, що на 17% більше, ніж у минулому році. Кожна п’ята автопригода з потерпілими. Найбільш складною аварійна обстановка є у Вінницькій, Волинській, Миколаївській, Рівне нській та Тернопільській області. Там кількість дорожньо-транспортних пригод збільшилася місцями від 1.5 до 2 разів.

«Ситуація – непроста. Однак, попри усі проблеми, що ми маємо, це у жодному випадку не знімає із нас відповідальності. Для вирішення цієї проблеми мають об’єднатися усі: і керівники обласних адміністрацій, і органи міського самоврядування, і поліція», - підкреслив заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий.

Він додав, що ті керівники управлінь Національної поліції, які не в змозі вплинути на ситуацію в областях, не зможуть надалі обіймати свої посади.

«Ми не можемо відкладати вирішення цього питання та будемо реагувати на бездіяльність та порожні виправдання», - запевнив заступник міністра внутрішніх справ.

Голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе підкреслила, що жодна внутрішня проблема не може бути виправданням відсутності результатів у цьому напрямку.

«Ми повинні робити чіткі кроки, аби врегулювати це питання, адже несемо відповідальність перед усією країною. Якщо хтось не може вирішувати питання в областях, то я не бачу причин, аби ви продовжували обіймати займані посади», - підкреслила Хатія Деканоідзе та ініціювала направити представників кадрової інспекції Нацполіції в області.

Про це повідомляє Департамент комунікації МВС України.