Як відомо, в Україні 2016 рік оголошено роком англійської мови. На запитання «Скільки відсотків українців володіють англійською мовою?» відповісти дещо складно. Дослідники ж виявили, що порівняно з іншими країнами Європи, Україна відстає у вивченні іноземних мов. Але цю проблему можна вирішити!

MGI (Michael Gott International) – це інтерактивний курс англійської мови, засновником якого є американський місіонер Майкл Готт. Коли він уперше відвідав Київ з групою студентів, народилася ідея про створення практичного курсу англійської мови для України. Було очевидно, що українським студентам не вистачало розмовної практики з носіями мови. У 1991 році організація Майкл Готт Інтернешнл (MGI) уперше провела курси в Гданську (Польща). Незабаром команда вчителів і волонтерів почала приїжджати в Україну, Білорусь, Кубу та Молдову, але саме в Україні було проведено більше курсів, ніж у будь-якій іншій країні. Щорічно проводилось їх шість і більше. Історія MGI нараховує більше двохсот курсів англійської мови в 7 різних країнах, і більш ніж 120 з них пройшли у великих містах України: від Києва до Одеси, від Львова до Харкова. Курси проходять у рамках благодійної акції, і тому навчання є безкоштовним. Реєстраційний внесок в розмірі 50 грн направлений на покриття канцелярських витрат.

pic

У 2016 році вже вчетверте Майкл Готт і його команда приїхали до Рівного та провели англійську школу. Рівняни могли відвідати її з 13 по 23 червня в НВК №2. Цього року навчання пройшли понад 1100 мешканців міста різної вікової категорії (від 16 років і старше). Школу відвідувала не тільки молодь, а й люди поважного віку, а це означає, що «вчитися ніколи не пізно». Навчання відбувалося в 4 сесії (10:00 – 12:00, 13:30 – 15:30, 16:00 – 18:00, 19:00 – 21:00). Усі учасники за результатами співбесіди були поділені на групи за рівнем знання мови ( 8 рівнів - Ва, Ве, С, І, І+, А-, А, SA). З ранку до вечора сімнадцятеро викладачів-американців допомагали жителям Рівного вдосконалювати свої знання у розмовній англійській, а тих, хто вперше стикнулися з нею, навчали її азам. Усі «студенти» (так американці називають своїх учнів) мали чудову змогу покращити володіння іноземною в живому спілкуванні з носіями мови. Вони отримали багато позитивних емоцій, а також дипломи про закінчення курсу MGI.

Спілкуючись з багатьма «студентами», я запитувала, що найбільше сподобалось їм у школі англійської мови. Вони з радістю поділилися своїми враженнями. Варто зазначити, що не було жодного негативного відгуку. Викладачі стали для них справжніми друзями, а «студенти» ніколи не думали, що вчити англійську можна так легко і цікаво.

pic

Анна, 19 років: «Ця школа - щось надзвичайне!! Люди, які проводять її, - це мегапозитивні, енергійні та працьовиті американці, що приїхали із різних куточків США. Вони витрачають свій час на нас просто так, не отримуючи нічого взамін. Ця школа – це місце, де тебе справді люблять. Ти приходиш, тобі завжди посміхаються, пам’ятають твоє ім’я і щомиті готові дружньо обійняти чи потиснути руку. Це приємно та весело, і далі ти вже з усмішкою крокуєш у зал. Заняття у такій школі - це не банальне сидіння за партою і вивчення англійської мови, а дружня атмосфера у колі, де твій учитель - твій друг. Пояснення та вивчення англійської мови проходить дуже легко та цікаво: у формі запитань, відповідей, обговорень у парах, групах чи всіх разом. Будучи на уроках, жоден з нас не був обділений увагою. У мене дуже приємні та захоплюючі враження від цієї школи та американців. Це велика можливість знайти друзів та познайомитись з великою кількістю людей, а головне – легко та цікаво навчитись розмовляти англійською мовою!!!»

Антон, 24 роки: «Американці, люди з-за океану, приїхали за свої кошти в Україну, щоб навчати англійської мови. Прийшовши вперше, я був дуже здивований їхній активності, привітності, дружелюбності, веселості. Не зважаючи на те, що у нас остання сесія на 19:00 і перед нами було ще три, вони всі посміхаються. Дякую Майклу та його команді за цю працю. Дякую Роману, який допомагав зрозуміти те, що було незрозумілим. Дякую Крісті, моєму викладачеві, за цікаві уроки англійської. Якби у школі нам так викладали англійську, я впевнений, усе було б по-іншому. А ці англійські пісеньки, які ми співаємо, такі "заразні", ця мелодія постійно крутиться у голові. Загалом, усе чудово!»

Руслан, 16 років: «Англійська школа - це щось неймовірне. Тут можна не лише «підтягнути» свій рівень англійської, але й отримати тепло і гарний настрій від американців. Для мене вчителі, яким більше 50 років, стали справжніми друзями. Ці люди - вчителі за покликанням, і я не відчуваю ніякого бар'єру між нами, навіть вікового. У них гарне почуттям гумору, з ними можна поспілкуватися на різні теми без жодного дискомфорту".

Христина, 20 років: «Я дуже задоволена роботою, яку проводять американці у нашому місті. А це колосальна робота! Зважаючи на те, що це люди досить немолодого віку, я вражена, яку позитивну енергію вони передають нам. Ми вчимось тут не тільки розмовляти англійською! Ми знаходимо тут нових друзів!»

Людмила, 43 роки: «У нас була дуже цікава група. Більшість людей старшого віку, є дві сімейні пари. Мені дуже подобається, що дивлячись на американців, які теж, в більшості, літні люди, наші студенти дуже активно намагаються вчити мову. Нехай Господь благословить цей час і всіх цих людей».

Отже, Майкле і вся Ваша командо, дуже просимо, приїжджайте до нас і ще, з нетерпінням чекаємо зустрічі наступного літа!

✍✍✍
Стаття учасниці проекту "Здобувай досвід разом із "Рівне 1" Анни Попенко.

Надсилай свої статті на електронну адресу office@rivne1.tv й очікуй повідомлення від модератора з посиланням на її публікацію на сайті rivne1.tv.

Автор статті, яка набере найбільшу кількість переглядів, матиме можливість стажування у ТРК «Рівне 1».

Не втрать свій шанс!

Деталі проекту