Розважитися та цікаво провести свій вільний час мають змогу читачі Рівненської обласної бібліотеки для дітей, де діє клуб логічних розваг «Мудрограйлик».

У рамках клубу для енергійних та допитливих дітлахів відбулися навчально-пізнавальні заняття «Ігри для мізків» та година дозвілля «Ерудит».

Під час навчально-пізнавальних занять «Ігри для мізків» використовувались інтелектуальні ігри «Кубики для всіх», «Конструктор геометричний», «Логічні головоломки» та «Го», які допомагали дітям проявити винахідливість, кмітливість, тренувати зорову пам’ять та увагу. Надзвичайно сподобались малечі сучасні настільні ігри-обганялки «Тачки» та «Міньйон».

А в рамках години дозвілля «Ерудит» учасники «Мудрограйлика» здійснили пізнавальну мандрівку рідною країною. За допомогою настільної гри «Подорожуємо Україною» діти ознайомились з мапою України та переглянули міні-енциклопедією, що входить в комплект гри. Таким чином, присутні дізналися багато цікавого про свою Батьківщину, а саме: особливості її розташування, кліматичні умови, флору й фауну, історичні факти.

Також бібліотекарі представили дітям інформацію та картки із зображеннями пам’яток архітектури й гербів міст України.

- Під час пізнавальної вікторини, використовуючи спеціальні картки, присутні мали можливість перевірити свої знання. А якщо питання було занадто важким, то учасники гри могли відшукати правильну відповідь на зворотньому боці карточки. У результаті, діти поповнили свої знання з географії, історії, природи та культури України, - повідомила заступник директора комунального закладу «Рівне нська обласна бібліотека для дітей» Рівне нської обласної ради Наталія Назарук.