Днями закінчився Всеукраїнський конкурс "Неймовірні села України — 2016" .

І з-поміж десятків учасників з різних областей переможцем визнали саме Клевань. Голосування проводили онлайн на сайті "Агропорталу", і рівненське село набрало понад 17,6 тисячі голосів. На другому місці закарпатська Лазещина, а на третьому — запорізька Гусарка.

Всі три села ділять між собою призовий фонд конкурсу. Так, Клевань отримає 50 тисяч гривень, Лазещина — 20 тисяч, а Гусарка — 10 тисяч. Щоправда, приз сільським громадам виплатять не готівкою, а сертифікатом на придбання сільгоспінвентаря. Вручення сертифікатів відбудеться у Києві 22 вересня.

Мета організаторів конкурсу — популяризувати сільське життя, розвиток сільських громад та бізнесу у селі, ще й нагадати про його історико-культурну спадщину.

До речі, організувати цей конкурс також допомагали Асоціація фермерів та приватних землевласників України, Асоціація "Український клуб аграрного бізнесу", Аграрний союз України, Всеукраїнська асоціація сільських та містечкових рад, Інститут мистецтвознавства, фольклористики і етнології ім. Рильського НАНУ, Українська асоціація активного та екологічного туризму, науково-консультаційний центр з туризму та Асоціація гідів України.