Які квіти висаджувати? Коли найкращий час для підгодівлі та догляду за квітником?

На початку місяця востаннє підгодуйте калійними і фосфорними мінеральними добривами гладіолуси, жоржини, рудбекію, дзвіночоки, флокс волотистий та інші багаторічники.

На початку серпня висаджують пушкінію, пролеску, мускарі, бродиею, хионодоксу. Також на початку та в середині серпня можна висаджувати клубнелуковички весеннецветущих квітів і крокусів.

У середині серпня пересаджують волошки, барвінок, герань, горянку, оман,морозник, купену, дицентру, примулу, ясколку, роджерсию.

В кінці місяця потрібно підготувати грунт для посадки тюльпанів, нарцисів, гіацинтів. Землю перекопують з внесенням добрив, золи.

У другій половині місяця садять цибулини лілій, дороникум, венечник, копитняк, молочай, купальницю, королицю, папороті, очиток.

Триває розпушування і прополка пристовбурних кіл чагарників, а також проводиться обприскування від шкідників, якщо це необхідно.

Під декоративні чагарники потрібно внести фосфорно-калійні добрива. Особливо важливо удобрити форзицію, вейгелу, золотий дощ, троянди, бузок, гортензію. Підгодівля дозволить підвищити морозостійкість рослин.

Пора починати роботу по закладанню нових газонів. З 10 по 25 серпня в середній смузі Росії проводиться посів злакових газонних трав.

Джерело