Підполковник поліції, використовуючи своє службове становище, сприяв незаконному видобутку «сонячного» каміння шляхом надання незаконних вказівок підлеглим.

Зокрема, при виявленні останніми кримінального правопорушення, пов’язаного із незаконним видобутком бурштину, керівник райвідділу поліції безпосередньо усно та у телефонному режимі наказував місце події залишити, протиправну діяльність не документувати, а мотопомпи та інше знаряддя – не вилучати.

Слідчими прокуратури Рівне нської області разом із процесуальними керівниками завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою начальника одного із районних відділів Головного управління Національної поліції в Рівне нській області, який вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 343 КК України (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу, що перешкодило затриманню особи, яка вчинила злочин).

Нині цей працівник звільнений з органів поліції. Стосовно нього судом обрано запобіжний захід у виді особистого зобов’язання.

Обвинувальний акт стосовно екс-поліцейського прокуратура надіслала до Сарненського районного суду Рівне нської області для розгляду по суті.