35-річному рівнянину, який у липні цього року вдарив більярдною кулею в голову свого сусіда, а потім хімічною речовиною, обрали запобіжний захід. Його триматимуть під вартою два місяці без права внести заставу.

Крім того, чоловіка підозрюють ще у низці кримінальних правопорушень.

Зокрема, у квітні 2016 року під час санкціонованого обшуку за місцем проживання цього чоловіка було вилучено наркотичну речовину – метамфетамін, яку останній незаконно зберігав. А у червні цього року дана особа неподалік супермаркету «ЕКО маркет» відкрито викрала мобільний телефон із дитячого візку молодої жінки.

При висловленні прокурором пропозиції щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному, який раніше вже був неодноразово судимий, враховано, в тому числі, й колективне звернення його сусідів, яких він тримає у напрузі через свої зухвалі неправомірні дії.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч.1 ст. 309 (незаконне придбання та зберігання психотропної речовини без мети збуту), ч.1 ст.186 (грабіж) та ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, вчиненому із застосуванням заздалегідь заготовленого предмета для нанесення тілесних ушкоджень).

За вказані злочини йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

На даний час триває досудове розслідування у даному кримінальному провадженні, процесуальне керівництво здійснює Рівне нська місцева прокуратура.