Боротьба за кожен подих. 5-тирічна рівнянка Валентинка Михайлова за останні 4 роки перенесла 63 операції. Їй видаляють пухлини, що постійно ростуть в гортані та трахеї. Якщо цього не робити, дитина задихається. Втім постійне лікування та оперативні втручання лише ненадовго полегшують життя малечі. Адже встановити причину такого швидкого росту папілом ані столичні медики, ані лікарі Південної Кореї не змогли. Дали надію німецькі медики, ціна обстеження 10 тисяч євро.

Дві Валентини, дві найрідніші людини одна одній. Це бабуся та онука, втім лише на документах, у житті улюблена мама та найкраща доня. Біологічна матір маленької Валюші відмовилась від неї. Вихованням та вже чотири роки боротьбою за життя дівчинки займається бабуся. В рік у дитини зник голос, потім їй раптово стало погано - почала задихатись. У рівненській лікарні її стан стабілізували, і відправили в столицю, в Охматдит.

На сьогодні дитина вже перенесла 63 операції. Переважно у столичних клініках, двічі Валюшка з бабусею їздили у Південну Корею. Втім бажаного результату не дочекались - рецедиви і надалі часті. Діагноз папіломатоз гортані та трахеї не дає дитині не лише нормально говорити, а й дихати.

У Валентини та Валюшки завжди зібрана валіза, у будь-який момент стан дитини може погіршитись і доведеться їхати в столицю. А холодильник в цій маленькій родині використовується для зберігання зовсім не продуктів харчування.

Через часті операції у дівчинки збільшені усі внутрішні органи, на трахеї численні рубці, а ще розпочались проблеми з серцем. І допоки доросла Валентина шукає усі можливі способи лікування, маленька Валя вже визначилась ким буде, коли виросте.

Нині у дорослої Валентини з'явилась нова надія на здорове майбутнє онуки.

Тож усі небайдужі, які готові допомогти маленькій та сильній родині назбирати необхідні 10 тисяч євро можуть побачити рахунок для допомоги та телефон бабусі на своїх екранах.

Картка Приват Банку: 4149 4978 6983 2537 на ім'я Мирон Валентина Миколаївна, тел. 098 525 47 46