(*Кожна країна та кожен народ відрізняється своїми цікавими та унікальними звичаями. Для когось вони можуть здаватися смішними, для когось - дивними, а для самого народу - це є його історія.*)

У африканському племені Масаї люди вітають один одного стрибками. Чим вище Ви стрибнете , тим більшу повагу надасте .

pic Аборигени племені Маорі з Нової Зеландії при зустрічі труться один об одного носами , це таке привітання. По запаху вони відрізняють одноплемінників від чужих.

У США не прийнято платити в ресторані за жінку. Вважається , що цим чоловіки підкреслюють свою фінансову перевагу.

У США крім оплати рахунку не прийнято ще купу всього: відкривати жінці двері , допомагати що небудь донести - вважається , що так чоловік показує свою перевагу ; а також робити компліменти з приводу зовнішності і т.п. Це може бути витлумачено як сексуальне домагання .

У Китаї прийнято плямкати в гостях , а інакше господарі можуть вважати свої страви несмачними. Безшумно їсти в Китаї - образити господарів і кухарів . А заляпана соусами скатертина після їжі - підтвердження того , що ви їли з апетитом і вам було смачно.

pic

Також у Китаї не прийнято приносити квіти господині будинку. Вважається , що цим гості підкреслюють , цей будинок настільки некрасивим , що вони приносять прикраси з собою.

У Китаї вважають , що дарувати живі квіти не можна . Це символ смерті - " вони ж скоро помруть " . А от штучні - за милу душу. " Вони вічні " .

У Китаї дарувати щось пов'язане з числом 4 - просто кошмарний вчинок . 4 - символ смерті , там навіть поверхи йдуть 1-2-3-5-6-7-9 ...

У Фінляндії не прийнято робити публічні компліменти. Вважається , що публічні компліменти не рахуються .

У Норвегії не прийнято робити багато компліментів в обличчя , хвалити (крім своїх близьких) - це вважається лестощами , така людина багато втрачає в суспільстві. Не прийнято цікавитися , чим хворів , чи добре себе почуваєш - коли виходиш на роботу після лікарняного. У нас це вважається виявити співчуття і увагу. Тут - непристойно , це занадто інтимні речі.

У Норвегії не прийнято поступатися місцем літнім людям в транспорті. Вважається , що цим ви підкреслюєте свою фізичну перевагу .

У Греції не рекомендується хвалити в гостях якусь вазу або картину , інакше господареві доведеться її вам подарувати.

Якщо їсти в гостях у Південній Кореї і при цьому намагатися стримувати сльози і соплі ( їжа дуже - дуже гостра ) - можна уславитися вкрай неввічливою людиною, яка зневажає гостинність. Найкращим компліментом кухареві ( господарці ) вважається саме плач і соплі .

pic

У Японії і Норвегії не прийнято дарувати непарне число квітів . Вважається що непарній квітці самотньо. Непарне число несуть на могилу , похорон.

В Японії не прийнято йти з роботи раніше за начальника .

В Індії в сімейному колі не говорять "спасибі" . Вважається , що члени сім'ї не повинні дякувати один одному.

В одному зі штатів Індії дівчина може вийти заміж , пожити три дні у шлюбі , а потім розпрощатися назавжди з чоловіком . Після цього вона може жити , як їй хочеться , і вільно вибирати собі коханців.

Сидіти нога на ногу , показуючи стопою на співрозмовника в багатьох південно -східних країнах - моторошна образа співрозмовника . Погладити по голові - теж.

У Грузії прийнято , щоб стакан у гостя завжди був повний , навіть якщо пити вже не хочеться. Тому якщо ввічливий гість щоразу випиває частування до дна , господар так і буде змушений продовжувати доливати йому вино.

pic

У Німеччині у деяких сімей збереглася традиція , щоб на Новий Рік всі члени сім'ї , незалежно від віку , забиралися на стільці перед тим як годинник проб'є 12 . А з останнім ударом всі « зістрибують » у Новий Рік.

У Мексиці , на відміну від православної традиції , День поминання мертвих святкується на широку ногу. Родичі покійних рясно прикрашають могили квітами , дарують мертвим рідним цілком земні подарунки , типу музичних дисків , одягу і прикрас . А ввечері влаштовують гучні вечірки. Головне - ніякої скорботи !

У Данії на Новий рік прийнято бити фарфор об двері сусідів. Причому , сусіди ніколи не образяться , адже посуд , як відомо , б'ється на щастя.

У Данії прапор , вивішений у вікні , говорить про те , що в цьому будинку хтось святкує день народження.

У Таїланді прийнято обливати перехожих водою під час свята Сонг Кран . І це робиться не зі зла , а , навпаки , в якості побажання удачі .

pic

У Кенії молодий чоловік після весілля повинен один місяць носити жіночий одяг і виконувати жіночі обов'язки . Тоді він на все життя запам'ятає , що бути жінкою не так-то просто!

Унікальний похоронний звичай вже дві тисячі років існує в глибині острова Лусон на Філіппінах. Покійних ховають у видовбаних ними самими колодах , а потім відносять в печери високо в гори . У деяких печерах налічується до декількох сотень своєрідних трун.

У Латинській Америці при кожній зустрічі і знайомстві прийняті обійми і поцілунок .

Джерело