Сьогодні, 27 липня, на виконання раніше досягнутих домовленостей до Києва прибув черговий вантаж міжнародної технічної допомоги від стратегічного партнера України – Сполучених Штатів Америки.

В рамках програми “Ініціативи з відновлення довіри в Європі” (ERI) американське оборонне відомство передало Збройним Силам України значну кількість сучасних безпілотних літальних апаратів RQ-11B Analog Raven Systems загальною вартістю понад 12 млн доларів США.

Варто зазначити, що днями Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт наголосив, що Сполучені Штати Америки продовжуватимуть надавати Україні допомогу у сфері безпеки та оборони. Наразі сприяння Збройним Силам України є одним із пріоритетів зовнішньої політики США на середньострокову та довгострокову перспективи.

Збройні Сили України вдячні американським партнерам за допомогу у нарощуванні оперативних спроможностей Українського війська.

Довідково. Надана допомога є нелетальною, оскільки БПЛА не оснащені озброєнням. RQ-11 Raven – це розвідувальний безпілотний літак вагою менше двох кілограмів, який має цифрову камеру нічного або денного бачення. Особливість літаків цього типу полягає в легкості запуску та невибагливості до майданчика приземлення. Радіус дії – 10 кілометрів.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони України.