Маленький санвузол - частий випадок в типових квартирах. Коли немає можливості збільшити його за рахунок перенесення перегородки, в хід йдуть дизайнерські хитрощі. Розповідаємо про перевагу світлих відтінків, відбиваючих поверхонь, відкритих полиць та інші візуальні трюки.

1. Мінімум деталей

Оформляючи інтер'єр маленької ванної, зробіть ставку на мінімалізм - у виборі меблів і предметів декору. Велика кількість аксесуарів тільки підкреслить незавидні габарити ванною.

pic

2. Світла палітра

Інтер'єри з нейтральною колірною гамою виглядають більш теплими і затишними. А ще світлі відтінки краще відбивають світло і візуально збільшують простір інтер'єру.

pic

3. Дзеркало plus size

Не забудьте про велике дзеркало - воно творять справжні дива. Створюючи ілюзію відкритого простору, дзеркала наповнюють ванну світлом і повітрям. Для кращого ефекту можна повісити дзеркало на всю стіну або уздовж стіни: головне, щоб його висвітлювали бра або точкові світильники.

pic

4. Підвісна сантехніка

Щоб ванна не була тісною, вибирайте сантехніку невеликих розмірів і нестандартних форм. Підвісні унітази і раковини - абсолютні must-have для малогабаритного санвузла. Вони не захаращують простір кімнати і роблять інтер'єр легким і повітряним.

pic

5. Багато джерел світла

На додаток до основного світла використовуйте додаткові джерела світла - закарнізне освітлення, бра і свічки. Зверніть увагу на двері з матовим склом: вона забезпечать додатковий світловий потік.

pic

6. Відкриті полки

У маленькій ванні від стелажів і шаф краще відмовитися на користь відкритих полиць. Причому вішати їх дизайнери радять до самої стелі: так вам вдасться візуально «підняти» стелю. А щоб не перевантажити інтер'єр, намагайтеся не заставляти полки предметами - залишайте вільні місця, пам'ятайте про повітря.

pic

7. Кути - в дії

Враховуйте особливості планування: якщо у ванній є кутовий простір, розмістіть там душову кабіну або унітаз. Таким чином вам вдасться задіяти всю площу ванної кімнати.

pic

8. Душова замість ванни

Замініть ванну компактною душовою кабіною - вона займе в два рази менше місця. А якщо відмовитися від ванних процедур ви не готові, зупиніть свій вибір на кутовій ванні.

pic

9. Велика плитка

Запам'ятайте: великоформатна плитка оптично збільшує маленький простір. Дрібна плитка, навпаки, підкреслює невеликі габарити типового санвузла.

pic

10. Малюнок з перспективою

Можна піти далі і прикрасити стіни ванної малюнком з перспективою: він візуально розширить межі кімнати. Важливо вибирати вологостійкі фасадні фарби. Більш швидкий і бюджетний варіант - фотошпалери.

pic