До початку навчального року планують відкрити дитячий садок у селі Злазне, що на Костопільщині. "Казка" розрахована на 60 місць, тоді як в старому садочку їх навчалося 73.

Проте реальна потреба Злазненської сільської ради - 250 місць. Саме стільки дошкільнят живе в трьох селах (Злазне, Вигін та Перетоки), які входять до складу сільради.

«На базі місцевої школи функціонує дитячий садок, в якому навчається 73 вихованці. Діти займаються у школі, де їм облаштували приміщення. Садок має лише одну ігрову кімнату та спільний зі школою харчоблок. Тому потреба у новому дошкільному закладі дуже велика», - каже голова сільради Тамара Бабич.

Та при такій потребі, за інформацією Рівне нської ОДА вмістить новий садочок лише 60 дітей.

Довідково: Будівельні роботи розпочалися у 2011 році. Тоді провели реконструкцію будівлі. Зокрема, демонтували старе та змурували нове двоповерхове приміщення. Також встановили твердопаливну котельню та енерговікна, облаштували покрівлю з металопрофілю. Продовжилися будівельні роботи у минулому році. Наразі у приміщенні завершується внутрішній ремонт та встановлення сантехніки. На прилеглій території проводять благоустрій. У модульній котельні монтують сучасну систему опалення. Цьогоріч до початку навчального року дитячий садок планують здати в експлуатацію. Загальна вартість робіт складає більше 5 мільйонів 600 тисяч гривень. У 2011 році на об’єкт спрямували близько півтора мільйони гривень із державного бюджету. У минулому році витратили 2 мільйони із державного фонду регіонального розвитку та 200 тисяч гривень з місцевого бюджету. Цьогоріч будівельні роботи фінансували із обласної скарбниці у сумі 1 мільйон 400 тисяч. Решту коштів планують отримати від перевиконання бюджетів.

pic

pic

pic

pic

pic