З чотирьох запланованих вже є три громади. Однак і досі не можуть визначитись та порозумітися шість сільських рад, частина з яких має увійти до Сестрятинської громади.

Зокрема, Теслугівська сільська рада відмовилася приєднуватись до Козинської громади. Тож тепер вони мають визначитись - з ким утворювати союз. Пляшівська сільська рада мала стати частиною Демидівської громади, але закон нині забороняє об’єднання у форматі різних районів. Тож у Пляшеві знову повернулися до процесу обговорення щодо утворення ОТГ.

Про важливість децентралізаційної реформи представникам громад розповіли консультанти Асоціації міст України, в рамках проекту ПУЛЬС «Децентралізаційний марафон». Консультант з юридичних питань Василь Курилас наголосив, що об’єднання добровільне, тому люди мають визначитись, з ким буде краще. Та в результаті з’ясувалося, що кожна сільська рада хоче, аби центр громади був саме у них. Після зустрічі люди вирішили знову почати переговори - у форматі об’єднання 6 сільських рад громада матиме вагомі аргументи для розвитку.

Повідомляє проект ПУЛЬС Асоціації міст України/