(*26 липня Католицька Церква відзначає День святої Анни та Йоакима - батьків Діви Марії*)

Як відомо, Анна і Іоаким були батьками Діви Марії, і Анна народила доньку дивним чином після довгих років бездітного шлюбу.

Свята Анна вважається покровителькою і захисницею всіх вагітних жінок.

Ім'я «Анна» означає «благодать»; цілком підходяще ім’я для матері Богородиці й бабусі Спасителя. Тлумачення імені «Йоаким» означає «приготування для Господа».

Під час вагітності жінки звертаються до Святої Анни з проханнями про народження здорового малюка, про благополучну вагітність та пологи, а також про те, щоб в подальшому малюкові вистачало материнського молока і він ріс слухняним.

Крім цього Свята Анна вважається покровителькою вишивальниць і прачок, оскільки саме ці заняття вважаються споконвічно жіночими і пов'язаними з материнством.

У православній і католицькій церквах зарахована до лику святих.

Католицизм зазначає в якості свята і 8 грудня - день зачаття діви Марії, яке Римсько-Католицька церква вважає непорочним, трактуючи це в тому сенсі, що на Марію не перейшов первородний гріх.

Згідно з доктриною францисканців, зачаття Діви Марії відбулося в результаті обіймів і поцілунку біля Золотих Воріт, і це чудо стало першим актом Божественного Порятунку.

На честь Святої Анни постало п’ять жіночих монаших орденів. Чимало храмів у Європі носять її ім’я.

Православна церква відзначає Успіння праведної Анни, матері Пресвятої Богородиці, 7 серпня.