61-річний мешканець м.Вараш заявив у поліцію про крадіжку двох велосипедів, які належать його сусідам.

Сталося це ще в червні цього року.

Нещодавнео ж поліцейські встановили, що злодієм виявився сам заявник. Йому один з сусідів довірив ключі від підвального приміщення. Маючи змогу заходити у підвал, де сусіди зберігають велосипеди, коляски, та інше майно, чоловік вирішив скористатись цим. В один із вечорів на початку червня 2016 року, у чоловіка виникла «термінова справа» - потрібно було поїхати до магазину, щоб купити пляшку горілки. Та оскільки справа не терпіла зволікань, чоловік вирішив викрасти чужий велосипед. Відчинивши підвал ключем, він викрав чужий двоколісний, з’їздив на ньому у магазин, після чого «подарував» велосипеда знайомій.

Через три тижні у чоловіка знову виникла невідкладна справа: рано вранці необхідно було провідати хворого брата, який живе за містом на дачі. Маючи попередній досвід та цілий «велопарк» у власному розпорядженні, чоловік біля 5 години ранку відчинив той самий підвал, вибрав черговий велосипед, і на ньому поїхав у гості, де й залишив викрадене.

Однак увечері того ж дня, коли чоловік повернувся додому, сусіди, які до того часу виявили зникнення велосипедів, почали звинувачувати його. Запевняючи мешканців свого будинку, що він до крадіжок не має жодного стосунку та бажаючи продемонструвати власну невинуватість, чоловік сам зателефонував у поліцію та повідомив про злочини. Імітуючи активне сприяння у пошуку одному із сусідів, чоловік пообіцяв того ж вечора знайти викраденого велосипеда за винагороду в 50 грн. (а саме стільки йому потрібно було для придбання горілки). Таким чином, злодій викрив себе показавши, де залишив одного із викрадених велосипедів.

Пізніше поліція виявила та вилучила другого двоколісного. Наразі кримінальне провадження щодо нього за фактами обох крадіжок направлено до суду, який і встановить покарання злодієві.