У с. Миротин Здолбунівського району введені карантинні обмеження через нещодавнє виявлення скаженої лисиці. У зв`язку із цим у зону ризику потрапили не лише кілька населених пунктів Здолбунівського району, але й сусіднього - Острозького.

На Здолбунівщині це села: Гільча Перша, Івачкове, Урвенна, Гільча Друга, Лідаво, Загребля, Коршів, Уїздці. В Острозькому районі: Завидів, Плоске, Бубнівка, Вишеньки, Дубини, Українка, Лебеді, Шлях, Верхів та лісові і польові мисливсь угіддя Здолбунівської ГО УТМР.

До зняття карантинних обмежень на неблагополучній на сказ території та загрозливій зоні забороняється: проведення заходів із залученням тварин, вивезення за межі вказаних вище зон собак, котів і диких тварин.

В рамках прийнятого «Плану заходів по ліквідації осередку сказу в c. Миротин, оточуючих населених пунктах та лісових масивах, які входять в загрозливу зону», вживаються всі заходи по недопущенню поширення збудника інфекції, а саме подвірний обхід з проведення додаткових антирабічних щеплень, роз’яснювальна робота серед населення, тощо.

Управління Держпродспоживслужби в Здолбунівському районі звертає особливу увагу мешканців району на тенденцію до зараження сказом котів та не вакцинованих собак. А також просить дотримуватись правил утримання та вигулу домашніх собак і котів, не створюючи небезпеку оточуючим.