(*Сьогодні, 24 липня, відбувся стартовий матч першого туру Чемпіонату Першої ліги з футболу 2016-2017 рр. Команди зійшлися у протистоянні на стадіоні міста Чернівці.*)

Обидві команди колишні "друголіговці" - "Верес" посів почесне друге місце у турнірній таблиці, доля "Буковини" була невідома аж до засідання виконкому ФФУ, і розширення кількості команд у Першій лізі до 18-ти. Історія протистоянь цих клубів розтягнулася більш ніж на півстоліття, впродовж котрих було зіграно 82 матчі.

У складі "Буковини" 5-ро гравців не змогли долучитися до гри - через хвороби, та відновлюються після травм. Навіть головний тренер ФСК "Буковина" Сергій Шищенко потрапив до лікарні.

З першої хвилини матчу рівняни активно атакують чернівчан. Нападник НК "Верес" Руслан Степанюк біля воріт "Буковини" з першої хвилини організував простріл, на жаль невдалий, проте відразу підняв "градус" гри та змусив суперників понервувати. На 15-тій хвилині над стадіоном здіймається жовтий гірчичник - його отримав Дмитро Скоблов за грубу гру проти Руслана Степанюка.



pic

"Гаряче" було у воріт рівнян упродовж першого тайму, декілька разів голкіпер "Вереса" Богдан Когут змушений був екстрено рятувати ворота, після чого емоційно розмовляв із захисниками команди стосовно їх гри.

До завершення першого тайму рівняни були активними в атаці. Василь Білий отримав жовту картку. Перший тайм завершився із рахунком 0:0.

Друга частина матчу також відзначилася активними діями гравців НК "Верес" у майданчику воріт ФСК "Буковина". На 56-ій хвилині вересівець Руслан Степанюк не встигає скористатися моментом - і замість загнати шкіряну кулю у ворота - залітає туди сам. Швидка та "груба" гра розпочалася буквально з 60-ої хвилини другого тайму.

На 78-тій хвилині Ростислав Волошинович відбирає м"яч у буковинця Луцюка, пас на Степанюка - він вдало використовує момент - і м"яч залітає у ворота "Буковини". 0:1 - НК "Верес" попереду.



pic

"Верес" (Рівне ) - ФСК "Буковина" 1:0. Переможний гол Степанюка [ВІДЕО]

До завершення другого тайму глядачі більше забитих голів не побачили, проте рівняни контролювали гру, і не допустили небезпеки у своїх воріт. Орловський під завісу матчу отримує жовту картку за порушення правил, а Володимир Мазяр випускає на поле Вадима Яворського та Андрія Ралюченка.

У підсумку рівняни переможно стартують у Першій лізі та завершують матч із ФСК "Буковина" із рахунком 0:1 на свою користь.