Гаряча вода та тепло для рівнян, які проживають у багатоквартивних будинках, з 1 липня цього року подорожчали майже вдвічі.

Так, тепер теплопостачання з послугою подорожчає на 92% і рівняни сплачуватимуть за це 1 457, 09 грн/Гкал, замість 763,93 грн/Гкал. Ті ж, у кого немає лічильника, замість 18,23 грн /1 кв.м. платитимуть 34,78 грн. Вартість централізованого постачання гарячої води (без рушникосушильника) подорожчає із 45,57 грн до 80,10 грн.

Спробувати знизити тариф на теплопостачання і гарячу воду хочуть депутати Рівне нської міської ради. Так, під час останнього засідання сесії вони вирішили створити тимчасову контрольну комісію, яка проведе публічний аудит тепло-водопостачальних підприємств Рівного, які надають послуги населенню. До складу комісії мають увійти представники усіх фракцій міськради.

У результаті роботи комісії, депутати планують знайти шляхи зниження тарифів на послуги для населення, проте залишивши їх економічно обгрунтованими.

Тим часом, у "Рівне теплоенерго" обіцяють відновити подачу гарячої води для мешканців багатоповерхівок вже до кінця липня. Щоправда, сплачувати за воду поки що доведеться за новим тарифом, який майже вдвічі вищий, аніж діяв раніше, каже директор "Рівне теплоенерго" Степан Коропецький.

За його словами, зараз підприємство вже завершує заміну теплових мереж, а також тривають ремонтні і профілактичні роботи у котельнях міста з підготовки до нового опалювального сезону.

- Передбачається, що подачу гарячої води ми відновимо вже до кінця липня. Щоправда, якщо ніяких змін не відбудеться, сплачувати за неї доведеться за новим тарифом, який почав діяти із 1 липня. Наразі і громадські активісти, й теплопостачальні підприємства, і депутати, відстоюють зниження тарифів, адже ми розуміємо, що вони не підйомні для споживачів. Якщо це відбудеться, то підприємство зробить перерахунок за той період, що рівняни заплатять дорожче, - коментує Степан Коропецький.