28 мільйонів гривень - кошторис Оржівського дитячого садочка. За ці гроші добудують двоповерхове приміщення загальною площею 2 тисячі квадратних метрів. В результаті, щороку дошкільну освіту зможе отримати 150 дітей. Але поки що всіх грошей на завершення будівництва немає, відтак для Оржева, в якому дитсадка не було 20 років, цей термін може подовжитися ще на невизначений термін.

Будівництво даного садочка розпочалося у 2013 році. Через брак коштів тоді вдалося лише залити фундамент. Частково будівельні роботи розпочалися у минулому році і продовжилися цьогоріч.

Будівельники вже звели стіни, покрили дах металочерепицею. Також встановили енергозберігаючі вікна із подвійними склопакетами. Наразі приміщення утеплюють. Фасад дитсадку планують оздобити малюнками.

Триває ремонт і в середині приміщення. Будівельники штукатурять майбутні групи, актову залу та харчоблок для дошкільнят. Завершуються роботи із встановлення мережі опалення, водопостачання та каналізації.

Восени на прилеглій території заплановане монтування модульної котельні, що працюватиме на місцевій сировині. Водночас територію дитсадка обгородять та проведуть благоустрій.

Загальна вартість садочка складає 28 мільйонів гривень. Минулоріч з держбюджету на будівництво надійшло 7 мільйонів, цьогоріч - 6,5. Співфінансування з районного бюджету складає 2,5 мільйонів. Решту коштів планують отримати від перевиконання обласного та районного бюджетів, або з державного фонду регіонального розвитку у наступному році.

pic

pic

pic