Надавати адміністративні послуги, актуальну інформацію щодо життєдіяльності міста, а також створити можливість мешканцям звернутися із петицією чи проблемою, яка їх турбує, за допомогою одного порталу, хочуть у Рівному. Об'єднати всі ці та інші функції планують на оновленому порталі міської ради.

А як налагодити ефективну комунікацію між мешканцями та місцевою владою за допомогою сайту установи спільно обговорити розробники проекту “Рівне — smart city”, місцеві програмісти, маркетологи, представники міської ради, активісти та журналісти.

Ініціатори кажуть, що ставлять перед собою амбітні завдання — зробити Рівне електронним містом і в перспективі прикладом для наслідування. Для цього готові переймати досвід інших міст, які вже рухаються у цьому напрямку. А портал міської ради планують зробити інструментом для співпраці влади, громади та бізнесу.

Як розповів секретар Рівне нської міської ради Сергій Паладійчук, сайт має стати першим кроком для того, щоб зрушити процес електронної демократії у місті.

- Наразі я бачу три можливі варіанти, як модернізувати портал Рівне ради. По-перше, можна розробити новий портал, замовивши його у спеціалістів, які це зроблять якісно і швидко. По-друге, як варіант, взяти готову платформу та адаптувати її до Рівного. Або ж почати працювати із запропонованою програмістами “заготовкою” і потім її допрацьовувати. Адже варто розуміти, що портал — це елемент подальших сервісів, які ми будемо нарощувати і розвивати. Тому це потрібно мати на увазі, працюючи над новим сайтом і відразу передбачати на ньому ці можливості, - вважає Сергій Паладійчук.

Коли ж з'явиться оновлений портал — поки що питання часу. Втім, ініціатори кажуть, що хотілося б, щоб це було найближчим часом, а не відкладати на місяці.

Також чиновники ще не вирішили, скільки коштів із бюджету міста виділять на оновлення ресурсу, запевняють, будуть "торгуватися" публічно.

А вже на наступному засіданні робочої групи щодо створення порталу міської ради обіцяють розказати детальніше про те, коли і який портал комунікації між мешканцями і владою з'явиться у Рівному.