Вже до кінця липня у Рівному активісти та депутати мають зареєструвати спільний проект рішення "Про громадський бюджет". Про це повідомив представник громадської мережі ОПОРА Андрій Токарський.

- Обговоривши пропозиції, учасники зустрічі внесли до проекту Положенння відповідні зміни. БЗокрема, вирішили вже наступного тижня подати документ на реєстрацію до Рівне нської міської ради. Варто відзначити, що над документом працювали представники усіх фракцій Рівне ради, й очікується, що так само, у співавторстві лідерів усіх фракцій, він буде поданий до Рівне нської міської ради. Адже наступним кроком стане оприлюднення проекту рішення на офіційному сайті Рівне ради й після проходження 20-денного терміну з моменту оприлюднення, він буде винесений на розгляд сесії Рівне ради, засідання якої відбудеться наприкінці серпня, - каже Андрій Токарський.

Відтак, вже з 1 вересня рівняни зможуть надати свої пропозиції щодо проектів, які хочуть реалізовувати. А вже до 15 грудня з них мають обрати найкращі. На їх реалізацію кошти будуть виділені з міського бюджету. Яка це буде сума - стане відомо згодом.

Нагадаємо, робоча група по напрацюванню положення Громадського бюджету в Рівному почала працювати з травня цього року. До її складу ввійшли депутати Рівне нської міської ради та активісти.