(*Часто ми і не здогадуємось, що причиною наших неприємностей та бід можуть бути злі наміри людей.*)

Як же захистити не тільки себе і свою сім'ю від порчі та пристріту, а й свій дім?

Існує ряд способів як вберегтися від злих намірів.

По-перше, потрібно іноді з обох сторін порогу будинку насипати трішки солі і при цьому промовляти: «Сіль-сілюшко, не пускай до нас лишенько. Стань оберегом для дому мого».

pic По-друге, щоб захистити свій дім, необхідно над дверима будинку або навпроти них застромити шпильку. Таким чином, людина усі свої злі наміри залишить за порогом.

Наступний спосіб такий: потрібно повісити біля дверей сухий полин, підкову ріжками вниз, дзеркало навпроти вхідних дверей або горох під вікном. Ці речі будуть слугувати оберегом для вас та вашого будинку.

Також оберегом, який захистить дім від зла є різні трави. Якщо ви відчуваєте, щось недобре в будинку, то слід кинути чортополох в декількох місцях. Рослина вбере в себе весь негатив. До речі, подібним чином використовують і жолуді — наймогутніший рослинний оберіг.

pic Ще один вид рослинних оберегів — мішечки з травами. Зшийте з льону невеликий мішечок. Потім положіть в нього жменю трав (краще, якщо вони будуть власноруч зібрані і висушені). Далі зав’яжіть горло мішечка стрічкою і зберігайте цей амулет десь високо, наприклад, на шафі.

pic Силу оберега має і гілка горобини, прикріплена над вхідними дверима. Нечисту силу можна також вигнати з допомогою ладану.

Якщо вас переслідують неприємності і вам здається, що в цьому винні злі духи або ваші недруги, виконайте наступний ритуал.

Потрібно три очищені маленькі цибулини повісити в різних місцях вашого будинку. Проткніть кожну цибулину товстою голкою з червоною ниткою і зав’яжіть нитку петлею навколо цибулини. Цибулини повинні висіти протягом 7 ночей. Потім їх необхідно зняти і покласти кожну на аркуш чистого паперу, сильно посолити і спалити вогні. Злі чари будуть зруйновані.

Хоча і не всі люди вірять в дію порчі або такі способи захисту від неї, але знати такі речі не завадить.

pic