У Рівному відкрили філію Інституту серця. Заклад розташувався у Рівненському обласному клінічному лікувально-діагностичному центрі імені Віктора Поліщука. Тут облаштували робочі кабінети з усім необхідним обладнанням, а медики, які працюватимуть, пройшли навчання та стажування в Інституті серця в столиці. Подібні заклади нині функціонують лише у Житомирі та Чернігові.

Відсьогодні у Рівному працює філія Інституту серця. На відкриття завітали місцеві чиновники різних рівнів та, власне, ініціатор його створення в нашому місті - жива легенда української кардіохірургії - Борис Тодуров. З собою привіз подарунок - портативний дефібрилятор, який може врятувати пацієнтів при зупинці серця. Інше обладнання, що з'явилось у кабінетах новоствореної філії, теж закупив столичний Інститут серця.

Рівне - третє місто, де створили філію Інституту серця. Подібні вже успішно функціонують у Житомирі та Чернігові.

Співпраця Інституту Серця з Рівне нським діагностичним центром розпочалась ще у 2013 році. Тож не дивно, що саме у його стінах розмістили філію. Тепер вчасно діагностувати серцево-судинні патології та займатись реабілітацією пацієнтів стане простіше. До того ж, 5 медиків, що працюватимуть у рівненській філії, пройшли навчання та стажування у столичному інституті.

Всіляко сприяла створенню філії у Рівному обласна влада. На досягнутому не зупинятимуться.

Натомість у діагностичному центрі теж є довготривалі плани.

Вже незабаром Рівне нська філія Інституту серця отримає прилад, що впродовж дня досліджуватиме стан серцево-судинної системи пацієнта. А всі послуги тут, обіцяють чиновники, будуть безкоштовними.