Ремонт давно закінчено, а зайва плитка досі займає місце в квартирі? Не поспішайте від неї позбавлятися - краще звільніть час, проявіть фантазію і сміливо використовуйте матеріал не за призначенням.

Ідея №1: дачне кашпо

Кахлі стануть незамінним елементом декору дачної ділянки. Викладіть маленьку садову доріжку або обклейте плиткою квіткові кашпо. Можете не сумніватися: ваш сад заграє новими фарбами!

pic

Ідея №2: практичні підстаканники

Шматочки непотрібної шестикутної плитки знадобляться вам на кухні: з їх допомогою можна легко зробити практичні підстаканники. Вони захистять поверхню обіднього столу від пошкоджень і прикрасять інтер'єр кухні не гірше дизайнерських аксесуарів.

pic

Ідея №3: оправа для старого дзеркала

Оправа старого дзеркала залишає бажати кращого? Не біда: оклейте її кольоровою мозаїкою. Як каркас підійде дерев'яна або пластикова рама. Трохи натхнення та клею - і ви вдихнете в старе дзеркало нове життя!

pic

Ідея №4: маскування подряпин

Залишки плитки також допоможуть вам приховати подряпини на кавовому столику. Для цього просто оклейте поверхню стільниці плиткою.

pic

Ідея №5: сама витонченість

Той же трюк легко виконати і з підносом: керамічна плитка не тільки прикрасить його, а й зробить більш міцним. Хороша альтернатива - скляна мозаїка: сніданки в ліжку точно перестануть бути рідкістю.

pic

Ідея №6: bon appétit!

Запрошуйте гостей і подавайте закуски не на звичайній тарілці, а на плитці - друзі оцінять оригінальний підхід до сервіровки. А ще великоформатну плитку можна використовувати як обробну дошку!

pic

Ідея №7: плитка як мистецтво

Не знаєте, чим прикрасити стіну? Експериментуйте з шматочками плитки і створіть справжній арт-об'єкт!

pic

Ідея №8: фото на пам'ять

Роздрукованим фотографіям не вистачає рамок? Вирішіть проблему творчо, приклеївши фото прямо на плитку. Тепер залишилося повісити їх на стіну або поставити на полиці - щоб важливі моменти життя завжди були на виду.

pic

Ідея №9: настінний декор

Плитка, що залишилася після ремонту може стати приводом для невеликого перетворення в інтер'єрі ванної чи кухні. Оновивши плиткою тільки одну стіну або навіть частина стіни, ви додасте простору - а значить, зробите інтер'єр більш цікавим.

pic

Ідея №10: барвиста підлога

Мрієте про інтер'єр в стилі бохо? Запасіться кольоровою бруківкою і викладіть оригінальну підлогу в техніці печворк. Не бійтеся експериментів з кольором, адже соковиті фруктові відтінки зараз особливо актуальні.

pic Ми в соціальних мережах: ВК ФБ