Зо півсотні засуджених до довічного ув'язнення в Городищенській виправній колонії отримали можливість займатися спортом. Тенісну кімнату та спортзал облаштовували руками самих засуджених. Волонтерську ініціативу в'язнів для в'язнів адміністрація привітала. Адже для тих, кому до віку не бачити сонця (а в камерах для довічників його не видно) спорт є додатковим стимулом гарно поводитись і не порушувати внутрішнього розпорядку. Адже право пограти в настільний теніс чи позайматись на тренажерах треба ще заслужити. Бо це - кілька додаткових годин за межами камери.

Під конвоєм, по графіку та за гратами, та все ж - віддушина. Спортмайданчик з настільним тенісом та тренажерами для засуджених до пожиттєвого відбування покарання облаштували самі ув'язнені.

Засуджені до довічного ув'язнення отримують право користуватись спортмайданчиком після 5-ти років зразкової поведінки.

Тим паче, побут засуджених до довічного значно відрізняється від інших ув'язнених. Невеличкі камери, з вікон яких ніколи не видно сонця, в'язні залишають вкрай рідко.

Облаштувати ж міні-тренажерний зал та тенісну кімнату - це була волонтерська ініціатива в'язнів з меншими термінами, які відбувають покарання по сусідству з тими, кому вже не покинути цих стін, за кількаметровим парканом. В адміністрації лише раді. Адже перевиховуючись, одні навчились ділитись своїм добром з ближніми. А, відтак, і дали віддушину довічникам.