Дитячий стоматолог не лишень професіонал своєї справи, а й відмінний психолог. Не всі дорослі можуть перенести візит до лікаря, а що вже говорити про дітей. (*Про те, коли варто йти до стоматолога та на що варто звернути особливу увагу - читайте далі.*)

Почасти, руйнування дитячих зубів проходить без особливих симптомів, аж поки не починаються істотні руйнування.

Карієс - чим він небезпечний

Дитяча зубна емаль значно слабша, аніж доросла. По-перше, знизити ризик виникнення карієсу можна завдяки зменшенню вживання солодощів, і звичайно догляду за ротовою порожниною. Правильно підібрана щітка, зубна паста, правильний догляд за зубами, а найважливіше - ранній похід до стоматолога, не чекаючи на появу проблем.



pic

Молочні зуби - лікувати чи ні?

Звичайно так! Це помилка вважати за непотрібне лікування перших зубчиків, адже саме недогляд молочних може призвести до проблем із корінними зубами. Наслідком може бути зараження постійних зубів, адже вони знаходять у яснах під молочними. Потрібно зберігати молочні зуби аби корінні могли правильно сформуватися.



pic

Похід до лікаря

Зазвичай, дитина не повідомляє про проблеми із зубами, аж поки не заболить надто сильно. Тому батькам варто бути пильними. Профілактика завжди краща за лікування. Регулярні відвідування лікаря до того, як з'являється сильний біль, привчить малюка до ритуалу. Дитина перестане ототожнювати лікаря, поліклініку із болем, сльозами та неприємними відчуттями. Відтак - гарна перспектива успішних походів до лікаря у майбутньому.

Здорових вам зубчиків та лише приємних відчуттів!