Порівняння з іншими дітьми, оцінки у школі, міркування коли варто йти у школу та чимало іншого. Почасти батьки не задумуються про щастя дітей, а більше про успіх. Сучасне життя втискає нас у рамки сценаріїв. Робити, бо так краще, успішніше, як всі. Та чи це важливе? Як виховувати дитину щасливою - про 7 секретів читаємо далі.

1. Їсти вчасно

Регулярний прийом їжі, у певні проміжки часу заряджають мозок та тіло енергією. Діти ситі - діти задоволені та спокійні.



pic

2. Повноцінний та регулярний сон

Втомлені діти - вередливі діти. Коли гарно відпочинуть - радісні, дивовижні та щасливі. Сон повинен бути пріоритетом.

3. Ігри без вказівок та інструкцій

Коли щось незаплановане, не за графіком - діти тішаться. Щодня виділяйте певний проміжок часу для простої гри, на власний розсуд обраної дитиною. Така гра корисна для дитячого душевного стану.

4. Діти мають право на будь які емоції

Кричати, сміятися, плакати, радіти та сумувати. Тупати ногами, бити кулаками об підлогу та чимало іншого - те що відчуває дитина - повинне "виходити" з неї. Тобто, примушуючи дитину вгамуватися ми "зачавлюємо" в ній не розкриті емоції. Всі приховані емоції згодом можуть проявитися захворюваннями, депресіями та емоційними розладами.



pic

5. Право вибору

Дітям кажуть, що правильно, як варто робити, що їсти та що одягати. Навіть з ким товаришувати. Вони мають право вибору! Питайте у них, про їх бажання. Дайте можливість обирати, вирішувати - та спостерігайте за відповідною щасливою реакцією дитини.

6. Діти знають, коли їх чують.

Інтуїція у них розвинена на вищому рівні. Діти знають, чи ми їх слухаємо, розуміємо або ж ігноруємо. Цікавтеся їхніми вподобаннями, проблемами та досягненнями - найкращий спосіб побудувати відкриті та чесні відносини із дітьми.



pic

7. Діти безмежно люблять батьків

Вони створюють хаос, прибрані речі за мить розкидані, стрибають по ліжку, збивають коліна та лікті. Роблять це знову і знову, попри всі застереження. В 100500 раз. На те воно й дитинство - ставши дорослими ми втискуємо себе у "рамки". Любіть дітей у будь якому випадку, незважаючи ні на що. Коли діти знають, що їх завжди підтримають та зрозуміють - вони стають сміливішими, впевненішими та щасливішими. Всі роблять помилки, але завдяки вірі, любові та підтримці батьків їм все стає під силу.