Гектар незаконного посіву снодійного маку виявили правоохоронці у лісовому масиві між населеними пунктами Великі Озера та Шахи. Це на межі Дубровицького та Рокитнівського районів.

Хоча спочатку правоохоронці шукали бурштинокопачів під час відпрацювання важкодоступних болотистих місцевостей на території заповідника у Рокитнівському районі.

Усі 68 тисяч нарковмісних рослин працівники поліції із земельної ділянки ліквідували. Їх зразки відправлено на експертизу до Рівне нського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС, а решту — знищили на місці шляхом спалювання.

«За частиною 2 статті 310 Кримінального кодексу України відкрито кримінальне провадження, — повідомив начальник ГУНП в Рівне нській області Сергій Князєв. —Приблизна вартість вилученої сировини на «чорному» ринку становить п’ять з половиною мільйонів гривень».

Як повідомив керівник оперативного штабу Нацполіції у м. Сарни Сергій Науменко, це найбільший виявлений посів з часу роботи приданих сил на Рівне нщині .

«До того місця дістатися дуже важко. Місцеве населення їздить там лише на мотоциклах чи квадроциклах. Легковий автомобіль зовсім пройти не може, так як і тяжкий транспорт. Ні ГАЗ, ні КАМАЗ ні ЗІЛ там проїхати не зможе», — зауважив Сергій Науменко.

За часів незалежності України це рекордна кількість вилученого маку правоохоронцями.



pic

pic

pic

pic

pic

pic