Спецпризначенці нагрянули у віддалені куточки полісся- На Півночі Рокитнівського району. І там зустріли збройний опір старателів. Втратили два безпілотники, зате здобули трофей - гусеничний болотохід, яким пересувались копачі. Попри гучні заяви про півсотні затриманих - за грати не потрапив ніхто. Аби не провокувати силового конфлікту затриманих довелось відпустити. Але це - поки що.

Головний поліціянт Рівне нщини у себе в кабінеті на мапі показує місця найбільш облюбовані старателями - нелегалами. Зокрема і в Рівне нському заповіднику - на Півночі Рокитнівського району. Довкола непрохідні болота. Пробратися до клондайку непоміченими - майже неможливо.

Чи не єдиний спосіб обстежити тисячі гектарів - використання безпілотників. Саме завдяки ним і з'ясували - на заповідному болоті працює водночас з тисячу чоловік.

В наслідок спецоперації вдалось вилучити легкий гусеничний броньовик та встановити особи зо пів сотні старателів. Затримувати нікого не стали. Місцева влада критикувати старателів не наважується, а про події того дня тут говорять з осторогою.

Вилучений у старателів броньовик доправили до Рівного. Поліція з Старого Села поїхала. Бурштин миють і далі.