77-річну рівнянку ошукали на 16 тисяч гривень. Замість застави - сумки з документами, їй залишили кейс з-під ноутбука з ... туалетним папером.

Вчора до пенсіонерки, яка сиділа на лавці біля свого будинку по вулиці Тувинських Добровольців, під’їхало авто. Звідти вийшов чоловік з дитиною і почав просити позичити грошей. Мовляв, родич потрапив у жахливе ДТП. А в якості застави залишить жінці сумку з документами.

Не запідозривши нічого поганого, жінка віддала незнайомцю 16 тисяч гривень, не перевіривши вміст сумки. Зазирнула туди лише тоді, коли боржник не з`явився повертати позичене. Проте замість документів виявила там чотири рулони туалетного паперу.

За цим фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вкотре застерігають громадян, зокрема одиноких та людей похилого віку, не бути безпечними та надто довірливими. Навіть якщо і хочете допомогти людям, потрібно уважно про усе домовитись, а ще краще - звернутися за допомогою до когось із рідних чи близьких.

pic

pic