Начальник Дубровицького РЕМ Василь Гришкевич (структурний підрозділ Рівнеобленерго) тривалий час змушує свою підлеглу, діловода установи, маму двох дітей Вікторію Бовгиря до інтиму, а в разі відмови погрожує звільненням? Принаймні про це ((https://www.facebook.com/viktoria.mamotuk/posts/1132723706763739)(на своїй сторінці у "Фейсбук")) написала рівненська журналістка Вікторія Мамотюк.

Також вона опублікувала аудіо однієї із таких розмов Василя Гришкевича з жінкою. Наразі інформацію про те, чи справді було примушування підлеглої до вступу в статевий зв'язок зі сторони начальника перевіряє поліція. Як повідомили в поліції, щодо посадової особи Василя Гришкевича відкрите кримінальне провадження за ст. 154 ч. 1 ККУ. Також призначено фонографічну експертизу по аудіозапису, проводиться перевірка. Підозру Василю Гришкевичу поки що не оголошено.

В уривку розмови підлеглої і начальника, який опублікувала Вікторія Мамотюк, можна почути наступне:

«- Що ти там наробила я не внікав. Вони мені дали команду, щоб я зробив висновки, і тепер від тебе залежить, чи мені робити висновки, чи ні. Я можу зробити зовсім по-інакшому, а можемо попрощатися от і все. Мені як було сказано, що по роботі у тебе там з кимось "несостиковка", з ким і що - я не знаю. Якщо іде зверху такий "разговор", що вот так і так, і така ситуація, начальнику треба тут робити якісь висновкі. Якщо я не зроблю висновкі, то будуть робити висновкі зо мною. Я ставлю тебе перед фактом…

Я не знаю, що мені робити, чи "гасіть то всьо діло", чи "не гасіть". Я тобі кажу, що ти комусь там "наступила на мозоль". Якщо я не хочу працювати з людиною, я знайду багато підстав. На тебе хтось обіжається, і то крепко. Не треба вияснять. Там зверху, якщо нижчої ланки працівник, ніхто пояснювати тобі не буде. Він висловлюється мені, як керівнику на місці, щоб я профільтрував ситуацію… Як я скажу - так і буде. А ти то всьо діло зваж, от і всьо. Я не лякаю. Я просто кажу, я ставлю перед фактом. Щоб у нас була довіра. Я не глупиий, я очень хітрий лис, очєнь. Зверху там висновки робляться.

Якщо я побачу, що ти зрозуміла, то будеш працювати. Я тобі кажу, зверху мені поступив такій "намьок" тонкий, що ти зверху там наробила "сітуацій". До тебе відносяться прискіпливо в області, а хто і що - я не буду розбиратися. Я тебе поставив перед фактом. Я думаю, що ти баба грамотна. Ти проаналізуй сітуацію, що я тобі сказав від початку та до кінця. Я такий самий мужик як і всі, і того качєства від мене не забереш, тут мови немає ніякої. Ти зроби висновок із нашого розговору. Я здоровий нормальний мужик, якому нічого не мішає. Якщо я буду бачити щирість з твоєї сторони, я тебе тільки підтримаю.

Начальник шепоче:

- Я хочу, щоб тобі було добре…

- Ні-ні-ні, я не хочу…

- Я все одно хочу тебе, понімаєш, якщо це відбудеться, значить я буду знати, що довіра буде на сто процентів, і не буде хитрості всякої.

- Давайте так, ніякої хитрості нема і не буде, просто не зациклюйтесь на цьому.

- Я просто хочу тебе зараз, розумієш, в даний момент.

- Васильович, це мішає роботі…

- Не мішає, воно наоборот мене заспокоїть і ми зробимо висновки, і поставимо крапку на всяких непонятностях.

- Я не можу, не треба, я вас прошу, не треба…

- Заспокойся…

- Мені хватає вдома цього.

- Ти послухай мене сюди, я хочу щоб воно зараз відбулося.

- Ви зараз схвильовані.

- Ти послухай мене сюди, я хочу щоб зараз воно відбулося і ставим на цьому крапку, але я хочу, щоб тут, зараз відбулося.

- Ні, не зараз…»

Тим часом, як пише сайт “ВСЕ”, Василь Гришкевич у коментарі заявив, що аудіо-запис не справжній, а його просто шантажуть.

- Поливати людей грязю і непонятностями… І куди той аудіо запис прикріпиться? На якій підставі воно буде оте все діло формуватися. Є юридична підстава? Той запис є якийсь доказом? То все неправда. Таких запісів можна сформувати тисячі із тої ситуації як у нас є. Аудіозапис  не є доказом, що якісь події відбувалися. Нічого не було то була чистої води робота підготовлена із шантажем для того, щоб позбавитися мене як керівника. Людина не виконує свої посадові обов’язки, - сказав Василь Гришкевич.