Реконструкцію стадіону «Авангард» вже цього року планують розпочати в Рівному. На це з міського бюджету передбачено 100 мільйонів гривень. Обіцяють, що стадіон буде європейського рівня і з покращеними умовами перебування гостей. Концепцію, як виглядатиме оновлений стадіон сьогодні презентували в Рівному.

За словами міського голови Рівного Володимира Хомка, на реконструкцію стадіону передбачається 100 мільйонів гривень.

- Таку ціну ми визначили самі, бо ця сума реальна для міського бюджету. Ми вже провели конкурс і визначили проектанта, який сьогодні представляє нам концепсуально проект реконструкції стадіону. До речі, під час проведення реконструкції “Авангарду” передбачається провести благоустрій території навколо стадіону — від ЦНТІ до НВК №2. Окрім того, ми готові співпрацювати з бізнесом і бокові місця віддати для власників кафе тощо. Розпочати роботи плануємо вже цього року, - розповів Володимир Хомко.

Як зазначив головний архітектор компанії «АртПростір» Олексій Олексюк,передбачається що реконструкція проходитиме в чотири етапи, щоб обєкт не переставав працювати.

- На першому етапі ми проведемо реконструкцію вхідної трибуни і низки приміщень легкоатлетичного напрямку, в тому числі їх відновлення. Також плануємо збільшити кількості посадових місць. На другому етапі передбачається реконструкція і відновлення трибуни напроти. Ця зона використовуватиметься під футбольні команди. Там будуть розміщені функціональні приміщення для перебування команд, а над самою трибуною буде облаштована коментаторська. Знаходитимуться трибуни під накриттям. Передбачається, що там буде 11 тисяч посадових місць. На третьому етапі буде здійснено забезпечення комунікацій, проведення робіт із внутрішньої і зовнішньої інженерії, заміна покриття тощо. А вже на четвертому — проводитимо реконструкцію бокових трибун. Для того ж, щоб зменшити витрати на бокові трибуни пропонуємо забезпечити для фанатів не сидячі, а стоячі місця. Також вони можуть використовуватися для гостей, які приходитимуть на розважальні, а не спортивні заходи. На цьому етапі буде й проведено благоустрій прилеглої території, зокрема, обласштуємо стоянку, забезпечимо освітлення тощо. Здійснення реконструкції стадіону розраховане на два — два з половиною роки за умови нормального фінансування, - додав Олексій Олексіюк.