Але розбиратися приїхали особисто очільник служби безпеки України - Василь Грицак, генеральний прокурор України Юрій Луценко та головний військовий прокурор країни - Анатолій Матіос. Офіційної кількості затриманих та вартості вилученого поки ніхто не називає. Відомо лишень, що вчора на Рівненщині відбулось 123 санкціоновані обшуки. Після одного з таких - перший заступник прокурора Рівненщини Андрій Боровик просто зі службового кабінету в кайданках поїхав до столиці, за грати. У бурштинового прокурора поміж зброї, бурштину, десятків тисяч доларів та золота вилучили і колекцію годинників вартістю в понад мільйон доларів. Лише один з годинників донедавна - борця з бурштиновою мафією вартує понад 17 мільйонів гривень. Судячи з офіційної декларації прокурора за минулий рік на нього всією родиною мали б відкладати 100 років. А пересічний українець - ціле тисячоліття. Спеціальний репортаж першого місцевого.

В кайданках закінчив свою десятирічну прокурорську кар'єру Андрій Боровик, який донедавна працював першим заступником прокурора області, а де-факто - виконував його функції. А значить - мав боротися з бурштиновою мафією. На його рахунку ціла низка затриманих працівників поліції, СБУ, та прикордонної служби - причетних до незаконного видобутку сонячного каміння. Про кожен з цих випадків бурштиновий прокурор гучно розповідав на прес-конференціях.

В ході обшуків вдома та на роботі Боровика було вилучено зброю, боєприпаси, золоті вироби та злитки, більше 100 тисяч доларів та євро і колекцію годинників вартістю в кількадесят мільйонів гривень.

Кримінального авторитета на прізвисько "Ушатий" затримали оперативники у столиці. На Хмельниччині виявили підпільний цех з обробки бурштину. Обшуки провели в тому числі і у двох голів райдержадміністрацій. У Рокитному та Дубровиці. НА відміну від генерального прокурора, який пообіцяв звільнити увесь керівний склад прокуратури в облдержадміністрації різких кадрових рухів не робитимуть.

До Дубровиці силовики обшукувати голову райадміністрації, та затримувати учасників групи прилетіли гвинтокрилом. З собою автоматники забрали двох колишніх високопоставлених міліціонерів, та колишнього полковника - контррозвідника.

Обшуки на Рівне нщині тривають і досі. На момент підготовки матеріалу до ефіру правоохоронці обшукували кабінет керівника Висоцького лісгоспу, та депутата обласної ради. Точної кількості затриманих силовики поки не називають.