Ще в дитинстві нам говорили, що чим довше ти спиш, тим швидше ростеш. А знаєте, це своєрідна правда. Саме тому режим сну малюків, так турбує їхніх мам. Скільки ж спати має новонароджений?

1 місяць

За всю добу діткам, які тільки народилися, потрібно спати приблизно 18-21 годину. Зокрема, денний відпочинок має становити 8-9 годин, а нічний - 10-12. Зверніть увагу,з 21:00 до 09:00 у новонародженого настає ніч, тому, відповідно, нічний сон має бути у цей період. Запам’ятайте, дитинка має обов’язково спати і вдень, і вночі, інакше, неправильний режим негативно відобразиться на її здоров’ї .

pic

2 місяці

Сон діток у двохмісячному віці має становити 18 годин.Вдень дитина має спати сумарно 8 годин. Що означає сумарно? Денний сон малюка у 2 місяці ділиться на 2 основних та 3-4 поверхневих. Вночі ваше чадо має спати приблизно 10 годин, проте з перервами на годування.

pic

3 місяці

Режим сну у 3х-місячної дитини практично не відрізняється від графіка 2х-місячного малюка. Крихітка спить лише на 1 годину менше. Денний 4-разовий сон обов’язковий для таких діток. Вдень дитятко повинне спати 7 годин, а вночі -10 годин, з перервами на годування.

Бажаємо здоров’я вам і вашим малюкам!