На жаль, сьогодні поширений стереотип про те, що бетонні стіни характерні тільки для холодних і агресивних лофт. Бетон надає інтер'єру брутальність і сміливість, а його поєднання з різними фактурами дозволяє реалізовувати цікаві ідеї на межі стилів.

1. Бетон - прекрасний матеріал для оздоблення стін. Володіючи властивостями термо- і вологостійкості, він стає ідеальною основою для яскравих картин, арт-об'єктів і вбудованого підсвічування. Щоб зробити інтер'єр затишніше, поєднуйте бетон з обробкою дерева.

pic

2. Обробка стін бетоном - сміливе і неформатне рішення в інтер'єрах будь-якої стилістики. Однак бетонні стіни будуть добре виглядати в великих просторах з панорамними вікнами, а маленьку квартиру вони зроблять візуально ще менше. В такому випадку перевагу краще віддати декоративній штукатурці «під бетон» або покриттю з мікроцемента, обробивши ними тільки частину стіни. Якщо хочеться зробити інтер'єр ще затишніше, поєднуйте бетон і м'які стінові покриття в єдиній кольоровій гамі.

pic

3. Бетонна стеля теж набирає популярність в інтер'єрі, але зверніть увагу, що незабарвлена бетонна стеля зробить приміщення візуально нижче і темніше. Тому, залишаючи приміщення з бетонною стелею, краще тонувати її в світлий відтінок.

pic

4. Бетонна підлога - довговічна і практична. Не забудьте покрити її лаком і передбачити підігрів. Для того щоб зробити приміщення більш затишним, використовуйте світлі відтінки для підлогового покриття з бетону.

pic

5. Якщо в інтер'єр хочеться вписати лише деталі в стилі лофт, не перевантажуючи його, підійдуть різні арт-об'єкти з бетону, такі як стелажі, стільниці, світильники, кашпо.

А додати затишок в бетонний інтер'єр допоможуть аксесуари, такі як кришталеві світильники, м'які килими, світлий текстиль і дерев'яні поверхні.

pic