Керівник служби порятунку Рівненщини Сергій Крук визнає, столичні комісії часто виявляють недоліки в роботі служб, які відповідають за стан бомбосховищ та протирадіаційних укриттів.

«Найбільше зауважень викликає підготовка документів, відсутність контролю за захисними спорудами, впровадження автоматизованих систем раннього виявлення загрози та оповіщення людей в разі їх виникнення, невеликої кількості підрозділів місцевої пожежної охорони», - зазначив Сергій Крук.

За його словами, на Рівне нщині , на жаль, також має місце ряд значних недоопрацювань з боку окремих керівників, як очільників органів влади, місцевого самоврядування, так і служб цивільного захисту.

Відтак, перевірка захисних споруд та стану готовності до можливих надзвичайних ситуацій - обов`язкова процедура, яку проводять раз у 5 років. На Рівне нщині дана перевірка за участю київських фахівців відбудеться вже у серпні цього року.

«Всі ці недоліки вкрай негативно впливають на стан цивільного захисту населення і відповідних територій. Тому вже зараз необхідно прикласти максимум зусиль для підняття рівня безпеки населення і сталого функціонування всіх сфер життєдіяльності Рівне нської області», - зазначив Сергій Крук.