В рамках «Децентралізаційного марафону», який проводить Асоціація міст України за проектом ПУЛЬС, консультанти зустрілися з активістами та сільськими головами у потенційних громадах Дубенського району. У Мирогощі про спроможність громади людям розповіли мовою цифр.

На Дубенщині обговорили питання децентралізації та створення громад

Мирогощанська громада вже має усі висновки щодо ОТГ і готується до виборів, які відбудуться 28 серпня 2016 року. Мирогощанці з експертами обговорили перші кроки після виборів, як правильно зареєструвати громаду, на що зважати при виборі голови та депутатів ОТГ. Мирогоща прагне якомога швидше стати самостійною, адже відчуває в собі сили та економічний потенціал.

У Смизі населення також почувається впевнено. Адже мають кілька підприємств, та лісгосп, тому також очікують виборів, які відбудуться наприкінці липня. Однак у Смизькій громаді побоюються втратити робочі місця у сільських радах. Переймаються малочисельними школами. Люди хочуть, щоб діти навчалися у рідному селі, однак реформа освіти передбачає створення опорних шкіл, і реформування малокомплектних шкіл.

Консультанти Офісу реформ роз’яснили людям усі переваги децентралізації, та наголосили – легко не буде. Але успіх прийде у ті громади, які навчаться заробляти, та ефективно використовувати кошти, повідомляє Офіс реформ в Рівне нській області АМУ, в рамках проекту ПУЛЬС

pic