(*Меню наших бабусь та дідусів було не таким і різноманітним, проте кожна страва готувалася "з душею" та була надзвичайно смачною. На Поліссі і до цього часу збереглися рецепти приготування традиційних страв.*)Розглянемо деякі з них.

Млинці з "мочалкою". Порізане дрібно м’ясо тушкується у каструлі. На сухій сковорідці підсмажується борошно, розводиться юшкою з м’яса, аби було густувате. Води має бути мало, а м’яса — багато.

Але весь секрет у млинцях! На літр води додають 100 грамів дріжджів, дрібку солі, трішки сиру, і можна стерти одну сиру картоплину. Тісто має підійти, вистоятися. Борошна додають стільки, скільки вбере, але щоб не було тісто рідке. Млинці смажать на сковорідці з обох боків. Вони схожі на ті, які готуємо для налисників, але товстіші.

pic Береш такий млинець, відламуєш від нього добрий шматок, вмочуєш у м’ясо (звідси й «мочалка») — і насолоджуєшся.

Традиційною поліською стравою були й бульбовники, які займали почесне місце навіть поруч із запеченим молочним поросям. Готуються вони з картоплі. Половина картоплі має бути зварена і потовчена на пюре, а половина — це сира терта картопля, як на деруни. Ці дві половинки з’єднати, посолити, додати ложку сметани. Борошно не додається. І смажити у формі маленьких круглих котлеток.

Ось такими стравами смакували наші предки, і можливо, такі страви стануть традиційними і у Вашій родині.