За п’ять місяців поточного року фахівці ПАТ «Рівнегаз» спільно з ДП «Рівнестандартметрологія» безкоштовно повірили 9 877 лічильників газу у мешканців Рівненської області.

За кошти газової компанії було відремонтовано 1 102 лічильники. Послуги з планової повірки є безкоштовними для споживача, а терміни повірки визначаються в паспорті заводу-виробника.

Обов’язкова повірка лічильників газу передбачена Законом України «Про метрологію та метрологічну діяльність». Періодичну повірку необхідно проводити кожні 5-8 років для того, щоб облік газу був достовірний.

Цьогоріч близько 11% з повірених лічильників державний повірник визнав непридатними до подальшого використання через невідповідність вимірювальним характеристикам. Всі вони були відремонтовані за кошти ПАТ «Рівне газ». Варто зазначити, якщо за результатами перевірки в лічильнику не виявлено жодних порушень, то прилад вважається справним та повертається споживачу. За 5 місяців цього року виявлено 15 випадків пошкоджень лічильників газу абонентами з метою зниження показників спожитого газу, - повідомляє головний метролог ПАТ «Рівне газ» Олексій Тарасюта. При відмові спожива у доступі до лічильника газу для проведення його планової повірки, нарахування оплати за газ здійснюється за нормами споживання, як при відсутності приладу обліку.

Повідомляє прес-служба "Рівне газ"