На 233 загальновійськовому полігоні відбувається вишкіл для головних сержантів з підрозділів військ оперативного командування "Захід". Задля вишколу молодших командирів задіяли цілий підрозділ, що повернувся зі східного фронту. Тож як діяти в бою головним сержантам показують в умовах максимально наближених до бойових: із застосуванням артилерії, піхоти, танків та градів.

Спів пташок та стрекотання комах губиться в канонаді Градів, самохідних гаубиць та танків. Це розпочинається взірцево-показова артпідготовка перед наступом тактичної групи. На вістрі атаки спекотне літнє повітря розрізають піхотинці на гусеничних броньовиках вітчизняного виробництва, підсилені танкістами, зенітниками та двома батареями артилеристів - реактивників та ствольників. Піхота вступає в бій з умовним противником.

Просто в умовах бою бійці виявляють нові цілі і коригують вогонь ствольної артилерії.

За всім що відбувається в театрі бойових дій пильно спостерігають десятки головних сержантів збройних сил України.

Подібний досвід, ведення бойових дій, дозволить виробити єдиний підхід для підготовки особового складу. Тим паче всі дії підрозділу в полі підтверджені не абияким бойовим досвідом на східному фронті.

Злагодженість дій, координація, швидкість та натиск - ось головне, що мали засвоїти сержанти з цих навчань. Адже саме їм доведеться безпосередньо в бою керувати діями солдатів. І від їх успіху залежатиме наша безпека, та територіальна цілісність країни.