Для студентів-радіотелефоністів навчання триватиме 9 тижнів. За цей час вони мають опанувати організацію зв’язку в органах та підрозділах оперативно-рятувальної служби цивільного захисту, поряок прийому, реєстрації та аналізу повідомлень про пожежі, аварії, стихійні лиха.

Крім того, у програмі навчання - взаємодія з іншими оперативними службами та організація оперативного збору інформації про виникнення надзвичайної ситуації; тактико-технічні характеристики засобів зв’язку, а також нормативна документація оперативно-диспетчерської служби.

Особливу увагу приділятимуть якісному інформуванню населення при зверненні у разі загрози та виникнення надзвичайних ситуацій. Також радіотелефоністи навчаться приймати швидкі та обґрунтовані рішення.

«Від професійної майстерності диспетчерів Служби порятунку значною мірою залежить, як вчасно та якісно отримають допомогу люди, що опинилися у скрутній ситуації. Тому підготовці фахівців даної групи наші офіцери-викладачі приділяють посилену увагу», - каже начальник ГУ ДСНС у Рівне нській області полковник служби цивільного захисту Сергій Крук.