Літня спека почала приносити дискомфорт та виснажувати? Тоді мерщій дізнавайтесь як врятувати себе та близьких від спеки.

1. Замінюйте питну воду овочами та фруктами. Звичайну воду можна замінити водомісткими овочами та фруктами: огірками, помідорами, кавуном. Тоді, Ваш організм отримує додаткову порцію вітамінів і мінеральних речовин.

2. Ходіть босоніж! Звичайно, це стосується трави. На ступнях - велика кількість точок. Якщо їх оптимізувати, то циркуляція крові покращиться, загальний тонус організму стане вищим.

3. Виключіть із свого раціону продукти, які мають властивість зігрівати зсередини. До таких належать мед і сало.

4. Адаптують та охолоджують організм овочі та фрукти зеленого і білого кольорів, також хурма і банани.

5. Якщо частина кімнат розташована на сонячному боці, можна закрити фольгою. Яку закріплюють із зовнішньої або внутрішньої частини вікна. Фольга добре відбиває тепло і світло,а, отже, зменшить перегрів приміщення.

6. Хто любить охолоджуватися в річці варто знати, що пірнати у воду не рекомендується. Перепад температур може спровокувати спазм судин серця. Для уникнення таких ситуацій, перед цим охолоньте в тіні.

7. Гарячий зелений чай, який п`ють жителі півдня, теж корисний у спеку: він регулює теплообмін.

8. Одягайтесь у легкий і світлий одяг з натуральних тканин.

9. Хоча б раз на дві години намагайтеся прилягти на хвилин п`ять, таким чином Ви збережете свої судини від перевантаження.

10. У спеку не варто пити: пиво, міцну каву, алкогольні коктейлі з горілкою. Але можна сухе біле вино, розведене навпіл мінералкою.