Дослідницька група з Національного інституту вивчення серця і легенів (National Heart and Lung Institute) розробила тест, який дозволяє визначити імовірність виникнення інфаркту міокарда протягом п'яти років, про це повідомляє ((http://medportal.ru/mednovosti/news/2016/06/21/049heart/)(Медпортал)).

Автори з'ясували, що ймовірність розвитку серцево-судинних захворювань у тих пацієнтів, у крові яких була збільшена концентрація імуноглобуліну G, була набагато вища, ніж у тих, у кого рівень цих антитіл був знижений.

Доктор Рамзі Хаміс (Ramzi Khamis) і його колеги протягом п'яти років спостерігали за 1753 добровольцями.

Вони з'ясували, що у людей з підвищеною концентрацією IgG в крові, інфаркт розвивався на 58% частіше, а інсульт або інші серцево-судинні захворювання виникали частіше на 38%.

Розробники тесту вважають, що його використання в клінічній практиці допоможе швидко виявити людей з групи ризику і надалі лікарі зможуть звернути на їх стан особливу увагу.

Своєчасно розпочата профілактика допоможе запобігти розвитку проблем з серцем. Останнім часом тести, засновані на аналізах крові, з'являються все частіше.

Вже запропонована методика діагностики хвороби Альцгеймера, ендометріозу і навіть депресії. Втім, жоден з них поки що не почав використовуватися в клінічній практиці.