(*Народні прикмети*) – це досвід, накопичений поколіннями, однак дуже часто прикмети плутають з забобонами, які спираються не на досвід поколінь, а на невігластво і містицизм. Ви маєте право самі обрати, що віднести до прикмет, а що до забобонів, у що вірити, а в що ні.

Весільні прикмети, пов'язані з кольором костюма нареченого

Чорний костюм - шлюб по любові. Сірий костюм - поспішний шлюб, але в основному довгий.



pic

Білий костюм - наречений постраждає. Синій костюм - чоловік буде зраджувати. Блакитний костюм - чвари через гроші.

Зелений костюм - шлюб на сміх людям. Червоний костюм - до не довголіття нареченого. Коричневий костюм - строгий чоловік.



pic

Якщо наречений випадково спіткнувся об поріг будинку, де живе наречена, то прикмети говорять, що скоро обов'язково відбудеться ще одне весілля у близьких людей.

Цілувати наречену після викупу наречений повинен лише один раз, коли буде дарувати їй весільний букет. Згідно з повір'ям, це обіцяє довге, щасливе спільне життя.

Погано майбутнім дружинам бачити один одного до закінчення викупу.

Після процедури викупу, коли молоді будуть виходити з дому, нареченому не можна озиратися назад.

Вважається, що якщо жених спіткнеться біля входу у РАГС або в церкву, то він сумнівається, що зробив правильний вибір.



pic

Погана прикмета - упустити обручку під час процедури одруження. Після того, як жених одягає нареченій обручку, їм не можна брати порожню коробочку на якому вона лежала. Її може взяти незаміжня подружка нареченої, щоб скоріше вийти заміж.

Після одруження або вінчання чоловік з дружиною повинні подивитися одночасно в дзеркало - це обов'язково принесе удачу.

Однак, пам'ятайте, Ви самі вирішуєте, вірити вам у весільні прикмети і забобони чи ні, проте приділяючи їм занадто багато уваги - ви сильно обмежуєте себе у свободі дій і вибору. Адже головна весільна прикмета - почуття молодих, тому кохайте і будьте щасливі!

Джерело: kviti-kviti.pp.ua