Зроби з старого нове! Не поспішайте викидати старі речі. З їх допомогою в саду можна створити оригінальний чарівний світ своїми руками. Креативні ідеї створення і декорування квіткових горщиків. Всі вони екологічно нешкідливі, так як виготовлені з перероблених матеріалів. Будь то склянка з - під йогурту, автомобільна шина, металевий контейнер, матерчаті пакети або дерев'яні ящики - можна використовувати усі старі предмети, щоб перетворити набридлі горщики у вишукані елементи декору.

Квіткові горщики з полотняних мішечків

Горщики для квітів можна зробити з будь - яких предметів та матеріалів. Якщо у вас є старі мішечки, які вам більше не знадобляться в господарстві, наповніть їх родючим грунтом і висадіть там квіти. Такі імпровізовані ємності для рослин відмінно впишуться в дизайн саду будь-якого стилю або дерев'яної тераси. Нехай це не зовсім оригінальна ідея, але, тим не менш, ваші квіти будуть рости в екологічно чистих ємностях.

Квіти в керамічних чашках

Невеликі горщики з квітами, будучи елементом декору, доповнюють і перетворять інтер'єр будинку, змушують його заграти новими фарбами, новим настроєм. Візьміть звичайні чашки з кераміки або фарфору і наповніть їх декоративними камінчиками. Помістіть всередину маленькі декоративні рослини, які не вимагають багато води, наприклад, кактус. Додайте всю композицію на підвіконнику і підберіть їй відповідний декор. Таким чином, у вас вийде оригінальна прикраса, що наповнює кімнату казковою атмосферою.

Квітковий горщик з старого чайника

Не викидайте старий чайник, його можна перетворити на симпатичний квітковий горщик. Для початку помийте його, просушіть і обклейте нижню частину плоскими камінцями. Верхню частину можна прикрасити різними наклейками чи декупажем.

Квіткові горщики з тканини

Старі клапті тканини або скатертини теж можуть бути корисними в нашій справі. Вони додадуть свіжий вигляд доволі набридлому горщику. Для цього промажте поверхню горщика клеєм, після чого зафіксуйте на ній відрізки тканини. Особливо красиво виглядають квіти в таких горщиках на балконі. Не обов'язково обклеювати весь горщик клаптями, можна, наприклад, по нижньому краю приклеїти атласну стрічку, що теж додасть квітковому горщику красивий вигляд.

Квітковий горщик з кокосового горіха

Така ідея ідеально підійде для любителів природних матеріалів. Кокос - досить міцний і надійний матеріал. Такий горщик відмінно підійде для сукулентів, які не потребують частого поливу. Дуже красиво виглядають в кокосових горщиках ампельні рослини. Розпиляєте горіх посередині, у вас вийде дві половинки, тобто, два горщика. Видаліть м'якоть і просвердліть в денці дренажні отвори. Зовні шкаралупу можна очистити від стирчаків волокон і надати їй більш веселий вигляд, прикрасивши кольоровими наклейками або фольгою. На дні горщика обов'язково створіть дренажний шар з керамзиту або битої цегли, зверху насипте субстрат - і можна висаджувати рослини.

Квадратні дзеркальні горщики

Якщо ви великий шанувальник красивих оригінальних речей, які привертають увагу, то ця ідея саме для вас. Створіть горщик для улюблених рослин з п'яти квадратних дзеркал, які можна придбати в будь - якому магазині. Вам знадобиться всього лише склеїти між собою дзеркала, зробити в дні дренажний отвір - і новий горщик готовий. Погодьтеся, що дзеркальний горщик, що відображає сонячне світло, виглядає дорого і досить ефектно.

Квіти в пні

Підлоговий квітковий горщик легко можна зробити з дерева, зберігає у виробах надовго свій аромат і захоплює різноманітністю текстури. Так, якщо у вас завалявся пень, не поспішайте його викидати або пиляти на дрова. Він може стати екологічно чистою ємністю для культивування рослин. Для початку вийміть з нього серцевину, зачистіть його зсередини нождачной папером і зашліфуйте. Отриманий дерев'яний горщик покрийте лаком кілька разів, дайте просохнути. Тепер можна висаджувати квіти.

Квітковий горщик з повсті

Повсть - не традиційний матеріал, з якого можна зробити квітковий горщик, але практичний. Так як матеріал дихає, то рослини будуть відчувати себе комфортно при будь - якій температурі повітря. Зшити повстяний горщик не складе великої праці. Все, що вам знадобиться, це повсть, ножиці, олівець, лінійка, голка і нитки. Виріжте з повсті деталі і зшийте їх.

Джерело