У Рівненському міському суді відбулося засідання стосовно притягнення до адміністративної відповідальності військового комісара області Михайла Твердохліба щодо корупційних дій. Нагадаємо, у квітні минулого року військовий комісар дав вказівку підлеглому поїхати за кордон і пригнати звідти автомобіль для власних потреб.

Тоді ж разом з своїм колегою Тарас відправився за кордон, звідки пригнав автомобіль марки "Фольксваген", синього кольору 1999 року. Відразу після перетину кордону офіцером військового комісаріату зацікавилися правоохоронні органи. Тоді ж старший лейтенант Тарас Гамерник написав заяву в прокуратуру щодо оскарження дій військового комісара Михайла Твердохліба.



pic

Тарас Гамерник переконує: як би наказ не виконав, були б проблеми по службі. Вже на судовому засіданні колишній підлеглий для судді підтвердив: автомобіль купляв для Твердохліба. До того ж за власний кошт. В свою чергу подав до суду дві заяви щодо моральної шкоди та визнання його потерпілим.



pic

Сам Михайло Твердохліб у залі чекання не багатослівний. Каже: на всі питання відповість відразу після завершення судового процесу. Про купівлю автомобіля відмовчується.



pic

Вже у ході суду адвокат Михайла Твердохліба Володимир Цуняк заперечував проти того, аби Гамерника визнати потерпілим. До того ж запевняв: протокол складений не вірно.

Однак, після нарадчої кімнати суддя Віктор Кухарець прийняв рішення в сторону відповідача. Та зобов'язав прокурора військової прокуратури Рівне нського гарнізону переробити протокол до наступного судового засідання.



pic